Výhra nad akademií BVB a stříbro pro U11 na turnaji v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

Výhra nad akademií BVB a stříbro pro U11 na turnaji v Ostravě

Na Memoriálu Evžena Hadamczika se slávisté i díky výhrám nad Žilinou a akademií BVB probojovali až do finále. V něm těsně podlehli Górniku Zabrze a získali stříbrné medaile. Cenu pro nejlepšího brankáře turnaje získal Filip Javůrek.

46. ročník mezinárodního turnaje začali mládežníci postupem ze základní skupiny bez jediné porážky. Třídenní fotbalové klání vyvrcholilo nedělními boji o umístění. Kluci z U11 porazili polskou akademii BVB i skvěle hrající Katovice a postoupili až do finále. V boji o trofej nejcennější byl však šťastnějším týmem Górnik Zabrze a slávisté tak získali stříbrné medaile.

Utkání v základní skupině:

SK Slavia Praha – Górnik Zabrze 1:1
SK Slavia Praha – Udinese Calcio 6:1
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 2:2
SK Slavia Praha – MFK Vítkovice 9:0
SK Slavia Praha – MŠK Žilina 2:0
SK Slavia Praha – 1. SC Znojmo 4:1

Čtvrtfinále:

SK Slavia Praha – Akademia BVB Łukasza Piszczka 7:1

Semifinále:

SK Slavia Praha – GKS Katovice 4:3

Finále:

SK Slavia Praha – Górnik Zabrze 2:4

Individuální ceny:

Nejlepší hráč - Franciszek Krawczyk (Górnik Zabrze)
Nejlepší brankář - Filip Javůrek (SK Slavia Praha)
Nejlepší střelec - Fabian Bielecki (GKS Katovice)

Hodnocení hlavního trenéra Daniela Vilhelma:

„Turnaj jsme zahájili trochu nervózní remízou s Górnikem. Nespolupracovala nám dobře obrana s útokem a ze hry jsme vynechali střed hřiště. Od druhého zápasu se vzájemné prolínání hráčů posunulo a začali jsme si vytvářet hodně střeleckých příležitostí. Hráči nabrali sebevědomí, a i díky skvělému Javůrkovi v bráně jsme dokázali přehrávat soupeře. Třetí den jsme jednoznačně přehráli polskou BVB. V semifinále jsme narazili na skvělého protivníka z Katovic a podle nás to byl nejlepší zápas na turnaji. My jsme se rychle dostali do vedení 2:0 a nepouštěli soupeře do šancí. Pak přišla smrtící minuta a stav 2:3. Kluci ale skvěle zareagovali a zaslouženě zápas otočili. Před finále jsme z kluků cítili odhodlání vyhrát. Po slavnostním nástupu na nás ale dolehla atmosféra a od začátku jsme se báli hrát. Pohyb bez míče, rotace a nabídka všech hráčů, to vše se z naší hry vytratilo. Přesto jsme za stavu 2:2 nastřelili dvě tyče a měli i další šance na to zápas zlomit. Nakonec utkání rozhodl nešťastný gól z rohu. Odvezli jsme si tedy druhé místo a skvělý pocit z předvedené hry.“

Více informací o turnaji a další výsledky ZDE.

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články